Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Bölümü Araştırma Görevlisi Mustafa Bayram, hiçbir katkı maddesi içermeyen organik gıdaların marketlere kadar girdiğini ve bunlara olan talebin de sürekli artış gösterdiğini belirtti. Bayram, bütün ülkelerde geriye dönük, geleneksel, ancak yeni zirai yetiştirme ve gıda işleme yöntemleri konusundaki çalışmalara hız verildiğini söyledi. Özellikle son zamanlarda ``organik gıda`` olarak adlandırılan ve yetiştirilmesinde hiçbir katkı, kimyasal ve hormon kullanılmayan gıdaların artık marketlere kadar girdiğini ifade eden Bayram, Organik gıda, sağlık sorunlarına neden olabilecek türden ürün yetiştirmeler ve işlemelerine alternatif olarak ortaya çıkmaktadır`` dedi. (FİNANSAL FORUM)